Havaijin ananas-kinkkuleipä
Juustoraasteella kuorrutettuja lämpimiä leipiä on helppo ja nopea valmistaa kotona. Havaijin leivässä mozzarellan alle kätketään ananas- ja kinkkuviipale.

Havaijin ananas-kinkkuleivät ja muut lämpimät leivät kuumennetaan, kunnes juusto sulaa niiden päällä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Havaijin ananas-kinkkuleipä
Ainekset
- 4 leipää
- 4 viipaletta grahampaahtoleipää
- voi-kasviöljylevitettä
- 100 g (8 viipaletta) savukinkkua
- 1 pieni tlk ananasrenkaita
- 2 dl (100 g) mozzarellaa raasteena
Valmistusohje
Leikkaa halutessasi paahtoleivistä reunat ohuelti. Voitele leivät. Laita leiville savukinkkuviipaleet. Nosta valutetut ananasviipaleet päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 250 asteessa noin viisi minuuttia eli kunnes juustoraaste on saanut väriä. Tarjoa saman tien.
Osaston luetuimmat
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita13.1.
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Pitkä matka Pielavedeltä paahtimoyrittäjäksi Sambiaan – Teija Lublinkhof tietää, minkälaista on hyvä kahvi5.2.
- Mummon lihapullat10.3.2017