Appelsiininen suklaakakku karkkivaahdolla
Appelsiini ja suklaa sopivat yhteen ja kun herkku vielä täydennetään Dumle-karkeista tehdyllä vaahdolla, lopputulos on suussa sulava.
Tämä suklaakakku on hyvä keskustelunaihe. Kuka arvaa, mistä täytevaahto on tehty? Kuva: Kari SalonenAppelsiininen suklaakakku karkkivaahdolla
8 annosta
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 rkl luomuappelsiinin raastettua kuorta
Kuorrutus
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 160 g (noin 20 kappaletta) Dumle-karkkeja
- ripaus suolaa
Koristelu
- 2 luomuappelsiinia
Valmistusohje
Tee sekä kuorrutus että kakkupohja tarjoilua edeltävänä päivänä.
Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokerit sähkövatkaimella. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja hyppysellinen suolaa sekä raastettu appelsiininkuori. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä hieman pehmeä. Anna jäähtyä ritilällä seuraavaan päivään.
Kuumenna kerma pienessä kattilassa kiehumispisteeseen. Pienennä lämpö, lisää mukaan karamellit ja anna liueta kermaa sekoitellen. Lisää suolaripaus, kaada seos kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä viileässä seuraavaan päivään.
Vaahdota jäähtynyt karkkikerma sähkövatkaajalla kuohkean kiinteäksi vaahdoksi. Kuorruta tarjoiluvadille siirretty kakku vaahdolla ja koristele kalvottomiksi leikatuilla appelsiinilohkoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
