Kyyhkysalaatti
Seesaminsiemenistä valmistettu tahini on Lähi-idän keittiöiden perusraaka-aine.Kyyhkysalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 ½ dl täysjyväohra-aterialisäkettä (esim. Torino)
- 4 kyyhkynrintafileetä
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rosmariininoksa
- 3 timjaminoksaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- 1–2 tomaattia
- ½ kurkku
- 2 kevätsipulia varsineen
- ½ ruukkua lehtikaalia tai rucolaa
- Kastike
- 4 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 2–4 rkl vettä
Valmistusohje
Keitä täysjyväohralisäke kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
Puhdista ja pyyhi fileet tarvittaessa. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Nosta pannulle lihat, valkosipulinkynnet ja yrtit. Kypsennä, kunnes fileet ovat saaneet kauniin värin ja ovat juuri ja juuri kypsiä. Nosta fileet pois pannulta ja peitä kevyesti foliolla.
Kuutioi tomaatit ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja irrota lehtikaali tai rucola ruukusta.
Valmista kastike sekoittamalla tahini, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on sopivan juoksevaa. Sekoita puolet kastikkeesta jäähtyneen ohran joukkoon. Lisää kasvikset. Kumoa salaattipohja kulhoon ja nosta päälle viipaloidut kyyhkynrintafileet.
Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana. Tarjoa loppu tahinikastike salaatinkastikkeena.
Vinkki: Ohran sijaan voit käyttää myös erilaisia riisisekoituksia. Riisiä käytettäessä salaatti on gluteeniton.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

