Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kyyhkysalaatti

Seesaminsiemenistä valmistettu tahini on Lähi-idän keittiöiden perusraaka-aine.
Tahinikastikkeella maustettu kotimainen ohra maistuu kyyhkysalaatin pohjana.
Tahinikastikkeella maustettu kotimainen ohra maistuu kyyhkysalaatin pohjana. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kyyhkysalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 1 ½ dl täysjyväohra-aterialisäkettä (esim. Torino)
  • 4 kyyhkynrintafileetä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rosmariininoksa
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1–2 tomaattia
  • ½ kurkku
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • ½ ruukkua lehtikaalia tai rucolaa
  • Kastike
  • 4 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2–4 rkl vettä

Valmistusohje

Keitä täysjyväohralisäke kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdista ja pyyhi fileet tarvittaessa. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Nosta pannulle lihat, valkosipulinkynnet ja yrtit. Kypsennä, kunnes fileet ovat saaneet kauniin värin ja ovat juuri ja juuri kypsiä. Nosta fileet pois pannulta ja peitä kevyesti foliolla.

Kuutioi tomaatit ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli ja irrota lehtikaali tai rucola ruukusta.

Valmista kastike sekoittamalla tahini, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on sopivan juoksevaa. Sekoita puolet kastikkeesta jäähtyneen ohran joukkoon. Lisää kasvikset. Kumoa salaattipohja kulhoon ja nosta päälle viipaloidut kyyhkynrintafileet.

Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana. Tarjoa loppu tahinikastike salaatinkastikkeena.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Ohran sijaan voit käyttää myös erilaisia riisisekoituksia. Riisiä käytettäessä salaatti on gluteeniton.