Kuivatut tomaatit öljyssä
"Aurinkokuivattuja" tomaatteja voi valmistaa hyvin itsekin kuivaamalla tomaatit matalassa uuninlämmössä. Liemeksi sopii rypsiöljy.
Kuivatut tomaatit maistuvat ruokien lisäkkeenä ja salaateissa. Älä heitä öljyä pois, vaan käytä sitä ruuanlaittoon. Kuva: Kari SalonenKuivatut tomaatit öljyssä
Ainekset
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 punainen chili
- 5 valkosipulin kynttä
- 2 tl tuoretta oreganoa
- 2 tl tuoretta rosmariinia
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Puolita tomaatit. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja silppua pieneksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Sekoita tomaatit, chili, valkosipuli ja mausteet. Levitä seos uunipellille leivinpaperille.
Kuivata 100 asteessa uunin alatasolla neljä tuntia.
Laita seos puhtaaseen lasitölkkiin ja kaada päälle öljy. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
