Valmista itse herkullista sienilevitettä – suppilovahvero antaa rutkasti makua
Suppilovahverotahnan juju on sen maussa ja monikäyttöisyydessä.
Suppilovahverotahna on monipuolinen raaka-aine, joka sopii paitsi leivälle, myös ruoanvalmistukseen. Tahna säilyy jääkaapissa noin viisi päivää. Kuva: Sanne KatainenSuppilovahverotahna soveltuu paitsi levitteeksi, niin myös raaka-aineeksi ruoanlaittoon. Kokeile sitä esimerkiksi risoton makuaineeksi, uuniperunoiden täytteeksi tai pastakastikkeeseen.
Valmiin tahnan voi pakastaa ja se säilyy myös jääkaapissa muutamia päiviä.
Kokeile tahnaa myös muista esikäsitellyistä, pannuvalmiista sienistä.
Suppilovahverotahna
noin 2 dl
- Ainekset
- 1 l tuoreita suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. parmesaania
Valmistusohje
Puhdista suppilovahverot ja revi isoimmat muutamaan osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juusto tarvittaessa.
Nosta sienet kuivalle kylmälle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kumoa sieniseos korkeaan kulhoon ja lisää juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes se on sopivan notkeaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Käytä tahnaa leivän päällä tai valmista siitä risotto lisäämällä sitä lähes valmiin risoton joukkoon. Tahna sopii myös lettujen tai uuniperunoiden täytteeksi.
Vinkki: Voit valmistaa tahnan myös kuivatuista suppilovahveroista. Liota niitä noin 30 minuuttia ja paista yhdessä sipulien kanssa, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Kuivatuista ja liotetuista ei irtoa nestettä pannulle samoin kuin tuoreista. Valmiin tahnan notkistamiseen voit lisätä sienten liotusvettä. Jos kuivatuissa sienissä on kitkeryyttä, niin lisää massaan ripaus sokeria.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
