Nokkosvohvelit tarjoillaan paistettujen horsmanversojen kanssa

Nokkosvohvelit
(8 kpl)
Ainekset
- noin litra nokkosenlehtiä
- 6 dl maitoa tai kasvimaitoa
- 1,5 tl omenaviinietikkaa
- 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 5 dl spelttijauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
Lisuke
- nippu maitohorsmanversoja
- voita tai öljyä
- suolaa ja pippuria
Tee näin
Huuhtele keräämäsi nokkoset. Ryöppää nokkoset: pudota ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja valuta sitten lävikössä. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.
Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon etikka ja silputut nokkoset. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia.
Sivele vohveliraudan paistopinnoille rypsi- tai auringonkukkaöljyä ja paista taikinasta kullankeltaisia vohveleita.
Siisti keräämäsi horsmanversot. Leikkaa niistä puumaiset tyvet pois ja halutessasi kuori varret. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla. Paista horsmanversoja rasvassa kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile vohvelit paistettujen horsmanversojen, savukalan ja ranskankerman kanssa.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Paraisten piparkakut
- Mummon lihapullat