Helppo sitruunajäätelö
Helpon sitruunajäätelön juju on kondensoitu maito, joka tekee jäätelöstä miellyttävän pehmismäistä.
Helpon sitruunajäätelön juju on kondensoitu maito, joka tekee jäätelöstä miellyttävän pehmismäistä. Kuva: Sanne KatainenHelppo sitruunajäätelö
6–8 annosta
Ainekset
- 1 prk (noin 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa (säilyke)
- 4 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa
Koristeeksi
- minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Kumoa kulhoon kondensoitu maito, puolet kermasta ja vaniljasokeri. Vatkaa loput kermasta toisessa kulhossa ensin vaahdoksi. Vaahdota sitten kondensoitu maito-kermaseosta sähkövatkaimella, kunnes se on pehmeää vaahtoa. Nostele kermavaahto ja sitruunatahna mukaan.
Kaada seos pitkänomaiseen vuokaan (noin yksi litra), peitä ja pakasta yön ajan. Ota massasta jäätelökauhalla palloja ja koristele yrtinoksin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
