Muhkea sipuliboston
Sipuli on monipuolinen aines, joka taipuu jouhevasti alkuruoasta jälkiruokaan. Syynä tähän on sipulin sisältämä niin kutsuttu viides perusmaku eli umami.Muhkea sipuliboston
Ainekset
- 2 ½ dl vettä tai maitoa
- 2 rkl hunajaa
- 25 g hiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- ½ tl suolaa
- n. 6−7 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl voisulaa
Täyte
- 2 keskikokoista keltasipulia
- 2 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
Voiteluun
- maitoa
Pinnalle
- kaurahiutaleita
Valmistusohje
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Alusta vehnäjauhot vähitellen, kunnes taikina irtoaa käsistä. Lisää pehmeä voi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Tee sipulitäyte. Halkaise ja kuori sipulit. Hienonna ne ja kuullota niitä voissa, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää hunaja ja ripaus suolaa. Jatka kypsennystä vielä pari kolme minuuttia.
Kaulitse taikinasta suorakaide ja levitä täyte tasaisesti sen päälle. Kääri rullaksi ja leikkaa se 8 osaan. Asettele palat vuokaan (ø 27 cm) leivinpaperin päälle väljästi ja kohota liinan alla lämpimässä.
Voitele boston maidolla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista sitä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Tarjoa esimerkiksi keiton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


