Kyytön niska, särkitonnato ja uudet perunat
Kyytön niskasta saa mehevää, kun sen ensin kypsentää miedolla lämmöllä pitkään ja lopuksi grillaa siihen kauniin pinnan. Liha maistuu särkitonnaton ja grillissä uudistettujen uusien perunoiden kanssa.
Hävikkiruokaa parhaimmillaan, kun ateriaan on käytetty tähteeksi jääneet uudet perunat ja kala ja lihakin on vähemmän suosittua niskaa. Kuva: Sanne KatainenKyytön niska, särkitonnato ja uudet perunat
Ainekset
- kyytön niskaa (tai muuta patalihaa)
- sipulia
- kokonaisia maustepippureita
- suolaa
- vettä
Valmistusohje
Paista lihan pinta kiinni kuumalla pannulla voissa. Aseta liha kannelliseen uunivuokaan. Kuori sipuli ja paloittele se muutamaan osaan. Lisää sipuli, maustepippurit, suola ja vesi vuokaan. Anna kypsyä uunissa miedolla, noin 150 asteen lämmöllä yön ylitse tai vähintään viisi tuntia. Liha on parhaimmillaan, kun se lohkeaa helposti kahdella haarukalla erilleen vetäessä.
Ota kypsästä lihasta haluamasi kokoisia palasia, grillaa ne joko parilalla yrttivoin tai -öljyn kanssa tai suoraan grilliritilällä.
Särkitonnato
Ainekset
- Hellmansin majoneesia
- kapriksia
- anjovisfileitä pari kappaletta
- rouhittua mustapippuria
- savusärkeä purkista tai muut savukalan rippeet
Valmistusohje
Laita ainekset korkeaan ja kapeaan kuppiin. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Uudet perunat uudistettuna grillissä
Valmistusohje
Jos uusia perunoita jää syönniltä yli, pilko ne foliovuokaan, heitä sekaan yrttisilppua ja voita. Lämmitä ne grillissä, kunnes voi on sulanut ja perunoiden pintaan tulee mukavasti ruskeaa kypsän väriä. Sekoittele välillä. Jos grillissäsi on kansi, anna savun pyöriä sen sisällä niin, että perunat ottavat kunnolla grillauksen maun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
