Pihlajanmarja-omenahillo
Pihlajanmarja antaa väriä ja tuo vaihtelua perinteiseen omenahilloon. Pihlajanmarjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy melko hyvin, vaikka niistä keittää sosetta tai hilloa.
Pihlajanmarjojen C-vitamiinipitoisuus säilyy melko hyvin, vaikka niistä keittää sosetta tai hilloa. Kuva: Jaana KankaanpääPihlajanmarja-omenahillo
Ainekset
- 1 kg pihlajanmarjoja
- 1 kg omenalohkoja
- 3 dl vettä
- 1 kg hillosokeria
Valmistusohje
Huuhtele ja puhdista pihlajanmarjat hyvin. Lohko omenat.
Keitä pihlajanmarjoja sekä omenoita hiljalleen reilu puoli tuntia. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.
Jauha seos sosemyllyllä. Lisää sokeri ja keitä sosetta vielä noin 10 minuuttia. Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.
Vinkki
Kuori omenat ja keitä ne pihlajanmarjojen kanssa, kunnes omenat soseutuvat. Jätä marjat sattumina joukkoon ja lisää hillosokeri.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

