Kreikkalaiset leipäset
Hyödynnä vohvelirautaa leipästen kypsentämiseen.Kreikkalaiset leipäset
20–24 kpl
Ainekset
- 2 dl vettä
- 1 dl kreikkalaista jugurttia
- 1/2 palaa hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Täyte
- 25 g voita
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- noin 2 dl nokkossosetta
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen jugurtti-vesiseokseen. Lisää mausteet. Sekoita jauhot joukkoon, lisää lopuksi voi sulatettuna. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kauli kohonnut taikina kahdeksi, noin 30 x 45 senttimetrin kokoiseksi levyksi. Sivele levyt ohuesti pehmeällä voilla. Hienonna salaattijuustopalat haarukalla ja sekoita nokkossoseen kanssa. Mausta seos pippurilla. Levitä levylle ja ripottele lopuksi ruohosipulisilppu pinnalle.
Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa kumpikin tanko 10–12 palaan. Anna kohota hetki.
Voitele vohveliraudan pinnat voisulalla. Kypsennä leipäsiä noin 3 minuutin ajan. Nauti vohvelirautaleipäset saman tien.
Paista osaa leipäsistä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


