Lanttupiirakka

Perinteinen lanttupiirakka syntyy näppärästi valmiista, pakastetusta ruistaikinasta.
Perinteinen lanttupiirakka syntyy näppärästi valmiista, pakastetusta ruistaikinasta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lanttupiirakka

20 palaa

Ainekset

  • 500 g ruistaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

  • 1 kg lanttua kuorittuna
  • 2 sipulia
  • 3 rkl pitkäjyväistä riisiä
  • 150 g pekonilastuja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl siirappia

Voitelu

  • 50 g voita

Valmistusohje

Ota pakastetaikinalevyt sulamaan. Leikkaa kuoritut lantut ohuiksi viipaleiksi. Keitä viipaleet puoli-kypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja viipaloi sipulit.

Kauli toinen taikinapala jauhotetun leivinpaperin päällä liki paperin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina papereineen uunipannulle.

Ripottele riisit taikinalevylle. Ne imevät paiston aikana ylimääräisen nesteen.

Levitä päälle kerroksittain lanttu- ja sipuliviipaleita sekä pekonilastuja. Mausta kerrokset suolalla, pippurilla ja siirapilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauli toinen taikinapala leivinpaperilla edellistä hiukan pienemmäksi. Kumoa levy täytteen päälle ja poista paperi. Nipistele piirakan reunat huolellisesti kiinni. Painele pintaan haarukalla muutamia reikiä.

Paista lanttupiirakkaa ensin 225 asteessa puoli tuntia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista puoli tuntia. Tämän jälkeen piirakka saa olla 125-asteisessa uunissa vielä 45 minuuttia.

Voitele piirakka voilla uunista oton jälkeen. Levitä päälle leivinpaperi ja kietaise pannu sanoma-lehteen ja lopuksi pyyhkeeseen. Anna lanttupiirakan vetäytyä rauhassa ja jäähtyä kääreessä, vähintään muutama tunti ennen herkuttelua.