Kreikkalaiset lammaspullat (gluteeniton)

Voit muotoilla taikinan myös murekkeeksi, pihveiksi, kääryleiksi tai kebakoiksi. Taikinaa voi halutessaan rikastaa esim. fetajuustomuruilla tai pilkotuilla oliiveilla.
Kreikkalaisia lihapullia pyörittäessäsi voit upottaa niihin oliiviyllätyksen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kreikkalaiset lammaspullat (gluteeniton)

24 kappaletta, 5 annosta

Ainekset

  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
  • 1 sipuli
  • 2—3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ¼ tl kanelia
  • 1 tl hunajaa
  • ½ dl persiljaa silputtuna
  • ½ dl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 kananmuna

Paistamiseen

  • noin 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita mantelijauhe jugurttiin turpoamaan. Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu raukeaksi oliiviöljyssä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita manteliseokseen jauheliha, mausteet, hunaja, yrtit, muna ja jäähtynyt sipulisilppu.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa. Muotoile taikinasta öljyisin käsin pyöryköitä ja paista niitä öljyssä, kunnes pinta on herkullisen ruskea.

Tarjoa pyörykät tsatsikikastikkeen ja riisipastan kanssa.