Piimä sopii hyvin myös jälkiruokiin: Kokeile suomalaista panna cottaa eli mansikka-piimähyytelöä
Piimä on monipuolinen tuote, jota voi käyttää niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin.
Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio italialaisesta panna cotasta. Kuva: Jaana KankaanpääTuoreet mansikat sopivat erinomaisesti yhteen happaman piimän kanssa. Piimästä voi valmistaa Italiastakin tutun panna cotan suomalaisen version.
Mansikka-piimähyytelö
4–5 annosta
- Ainekset
- 3 dl piimää
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- Koristeluun
- 1 dl mansikoita
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Jaa pilkotut mansikat annoskulhojen pohjalle.
Vaahdota kerma.
Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.
Sekoita kermavaahto, sokerit ja piimä sekaisin. Tarkista makeus. Sekoita liivateseos joukkoon ja annostele marjojen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele annokset mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
