Kesäkasviksia

Syö perunan lisäksi kasviksia raakana tai kypsennettynä vähintään kerran päivässä. Tässä lounaslautaselle on koottu kesän kasviksia, perunoita sekä paistettua broileria.
Lounaslautaselle on koottu kesän kasviksia, perunoita sekä paistettua broileria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäkasviksia

Ainekset

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1–2 sipulia
  • 2–3 porkkanaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tuoreita papuja
  • nippu ruohosipulia

Kurkkuraita

  • 1 pieni kurkku
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Leikkaa kurpitsa, hyvin pestyt porkkanat ja kuoritut sipulit reiluiksi suikaleiksi. Kuullota ne pannulla voissa. Anna hautua sekoitellen, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Mikäli ne tarttuvat pannuun kiinni, lisää pari ruokalusikallista vettä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kiehauta pavut vesitilkassa ja lisää ne kasvisten joukkoon pannulle. Mausta ja saksi lopuksi joukkoon reilusti ruohosipulia.

Raasta kurkku ja valuta neste pois. Sekoita kurkkuraidan ainekset keskenään. Anna maustua 2–3 tuntia.

Tarjoa kesäkasvikset esimerkiksi broilerin seurana.