Tyrnisilakat
Pirteän kirpeä tyrni sellaisenaan sekä makeana hillona yllättää lämpimissä silakkarullissa.Tyrnisilakat
6–8 annosta
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1/2 dl tyrnihilloa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 dl (35 g) purjoa hienonnettuna
- 1/2 dl tyrnimarjoja
Valmistusohje
Lado silakkafileet leivin- tai voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Sekoita tyrnihillo ja smetana.
Levitä seos fileille. Ripottele päälle hienonnettu purjo.
Rullaa fileet alkaen leveämmästä päästä. Laita matalaan uunivuokaan vieri viereen tiiviisti.
Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


