Pinaatti-perunasose
Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.Pinaatti-perunasose
2—3 annosta
Ainekset
- 500 g jauhoisia perunoita
- noin 3 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl lämmitettyä täysmaitoa
- 25 g voita
- (keitinlientä)
- 1-2 kuutiota pakastepinaattia
Valmistusohje
Kuori perunat ja puolita ne. Keitä puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Kuumenna pakastepinaatti pannulla tai mikrossa. Valuta pinaatista ylimääräinen neste pois ennen perunasoseen lisäämistä.
Lisää pinaatti perunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

