Pinaatti-perunasose

Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.
Perunasose saa uutta väriä ja makua, kun siihen lisätään pakastepinaattia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pinaatti-perunasose

2—3 annosta

Ainekset

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • noin 3 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl lämmitettyä täysmaitoa
  • 25 g voita
  • (keitinlientä)
  • 1-2 kuutiota pakastepinaattia

Valmistusohje

Kuori perunat ja puolita ne. Keitä puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Survo perunat. Lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.

Kuumenna pakastepinaatti pannulla tai mikrossa. Valuta pinaatista ylimääräinen neste pois ennen perunasoseen lisäämistä.

Lisää pinaatti perunasoseeseen. Sekoita tasaiseksi.