Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Haukipullakeitto

Puisevan makuiset, isot hauet kannattaa jauhaa kalamassaksi ja tehdä massasta pullia. Niitä voi lisätä valmiiseen keittoon lämmitettynä.
Kypsät haukimurekepullat tai pienet pihvit kannattaa lisätä lämpiminä valmiiseen keittoannokseen. Näin ne pysyvät kokonaisina.
Kypsät haukimurekepullat tai pienet pihvit kannattaa lisätä lämpiminä valmiiseen keittoannokseen. Näin ne pysyvät kokonaisina. Kuva: Jaana Kankaanpää

Haukipullakeitto

4 annosta

Ainekset

  • 8 dl kalalientä
  • 5 maustepippuria
  • 1 sipuli
  • 5 perunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • persiljaa
  • voita

Kalapullat

  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 2 viipaletta hiivaleipää
  • 1 sipuli
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl valkopippuria

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohje

Tee ensin kalapullat. Pilko jääkaappikylmä kalafilee, leipä sekä sipuli monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia. Muotoile pulliksi tai pieniksi pihveiksi. Paista voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna kalaliemi. Lisää maustepippurit kokonaisina tai murskattuna, suikaloitu sipuli ja suikaloidut perunat. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää kuohukerma ja pari voinokaretta. Kuumenna keitto. Annostele lämpimiä kalapullia lautasella valmiin keittoannoksen päälle. Ripottele pinnalle persiljaa. Loput kalapullat maistuvat esimerkiksi voileivän päällä.