Haukipullakeitto
Puisevan makuiset, isot hauet kannattaa jauhaa kalamassaksi ja tehdä massasta pullia. Niitä voi lisätä valmiiseen keittoon lämmitettynä.

Kypsät haukimurekepullat tai pienet pihvit kannattaa lisätä lämpiminä valmiiseen keittoannokseen. Näin ne pysyvät kokonaisina. Kuva: Jaana Kankaanpää
Haukipullakeitto
4 annosta
Ainekset
- 8 dl kalalientä
- 5 maustepippuria
- 1 sipuli
- 5 perunaa
- 2 dl kuohukermaa
- persiljaa
- voita
Kalapullat
- 500 g nahatonta haukifileetä
- 2 viipaletta hiivaleipää
- 1 sipuli
- 1 prk kermaviiliä
- 2 munaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl valkopippuria
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Tee ensin kalapullat. Pilko jääkaappikylmä kalafilee, leipä sekä sipuli monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia. Muotoile pulliksi tai pieniksi pihveiksi. Paista voissa pannulla kauniin ruskeiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna kalaliemi. Lisää maustepippurit kokonaisina tai murskattuna, suikaloitu sipuli ja suikaloidut perunat. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää kuohukerma ja pari voinokaretta. Kuumenna keitto. Annostele lämpimiä kalapullia lautasella valmiin keittoannoksen päälle. Ripottele pinnalle persiljaa. Loput kalapullat maistuvat esimerkiksi voileivän päällä.
Osaston luetuimmat
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Aarre | Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Mummolan omenapiirakka