Nokkospesto sopii pastan kaveriksi
Nokkospestoon kannattaa käyttää nokkosen nuoria lehtiä. Silloin nokkosia ei tarvitse ryöpätä.
Villipeston vihreys tulee nokkosista. Vegaanisessa pestossa juustoraaste korvataan oluthiivahiutaleilla. Kuva: Elina LampelaNokkospestopasta
(4 annosta)
- Ainekset
- 1 l nokkosen nuoria lehtiä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 iso valkosipulinkynsi
- yhden sitruunan mehu
- 0,5 dl vahvaa juustoa raastettuna tai oluthiivahiutaleita
- 1 dl oliiviöljyä
- 0,5–1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g täysjyväspagettia
Tee näin
Huuhtele nokkosenlehdet huolellisesti.
Voit tehdä peston joko tehosekoittimessa tai morttelissa. Jos käytät tehosekoitinta, mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
Jos käytät morttelia, hakkaa ensin nokkoset hienoksi. Lisää sitten siemenet, pähkinät ja valkosipuli. Jatka hienontamista.
Lisää loput ainekset ja sekoita pesto tasaiseksi. Tarkista suola.
Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon ja tarjoile.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

