Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokkospesto sopii pastan kaveriksi

Nokkospestoon kannattaa käyttää nokkosen nuoria lehtiä. Silloin nokkosia ei tarvitse ryöpätä.
Villipeston vihreys tulee nokkosista. Vegaanisessa pestossa juustoraaste korvataan oluthiivahiutaleilla.
Villipeston vihreys tulee nokkosista. Vegaanisessa pestossa juustoraaste korvataan oluthiivahiutaleilla. Kuva: Elina Lampela

Nokkospestopasta

(4 annosta)

  • Ainekset
  • 1 l nokkosen nuoria lehtiä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • yhden sitruunan mehu
  • 0,5 dl vahvaa juustoa raastettuna tai oluthiivahiutaleita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0,5–1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 300 g täysjyväspagettia

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele nokkosenlehdet huolellisesti.

Voit tehdä peston joko tehosekoittimessa tai morttelissa. Jos käytät tehosekoitinta, mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.

Jos käytät morttelia, hakkaa ensin nokkoset hienoksi. Lisää sitten siemenet, pähkinät ja valkosipuli. Jatka hienontamista.

Lisää loput ainekset ja sekoita pesto tasaiseksi. Tarkista suola.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon ja tarjoile.