Nokkospesto sopii pastan kaveriksi
Nokkospestoon kannattaa käyttää nokkosen nuoria lehtiä. Silloin nokkosia ei tarvitse ryöpätä.

Villipeston vihreys tulee nokkosista. Vegaanisessa pestossa juustoraaste korvataan oluthiivahiutaleilla. Kuva: Elina Lampela
Nokkospestopasta
(4 annosta)
- Ainekset
- 1 l nokkosen nuoria lehtiä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 iso valkosipulinkynsi
- yhden sitruunan mehu
- 0,5 dl vahvaa juustoa raastettuna tai oluthiivahiutaleita
- 1 dl oliiviöljyä
- 0,5–1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g täysjyväspagettia
Tee näin
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Huuhtele nokkosenlehdet huolellisesti.
Voit tehdä peston joko tehosekoittimessa tai morttelissa. Jos käytät tehosekoitinta, mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
Jos käytät morttelia, hakkaa ensin nokkoset hienoksi. Lisää sitten siemenet, pähkinät ja valkosipuli. Jatka hienontamista.
Lisää loput ainekset ja sekoita pesto tasaiseksi. Tarkista suola.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon ja tarjoile.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Lisää elinvuosia täysjyvällä? Moni suomalainen arvioi terveysvaikutukset alakanttiin
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Rapeapintaiset kasvispihvit juuriselleristä
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Suomalaisyritys kehitti perinteiselle voille haastajan – tällainen on vegevoi