”Entisajan leipä” – ohrasuurimoista ja piimästä valmistuu herkullista rieskaa
Ohraryynirieska on ruokaisa välipala, joka maistuu munavoin kera.Ohrasuurimoista ja piimästä valmistettua rieskaa kannattaa kokeilla, sillä tämä entisajan leipä maistuu todella hyvältä munavoin kera nautittuna.
Ohraryynirieska
uunipannullinen
- Ainekset
- 15 dl piimää
- 6 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 2 tl suolaa
- 2 munaa
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Sekoita ohrasuurimot piimään. Liota yön yli jääkapissa tai vähintään viisi tuntia huoneenlämmössä.
Sekoita muut aineet joukkoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes on kypsä.
Leikkaa vähän jäähtyneenä paloiksi. Tarjoa munavoin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

