Palsternakkasosekeitto
Värikkäät juurekset tuovat piristysruiskeen loppusyksyn harmauteen. Palsternakkasosekeitto on täyteläinen alkukeitto rapeiden leipäkuutioiden kera.
Palsternakkasosekeitto on täyteläinen alkukeitto rapeiden leipäkuutioiden kera. Kuva: Jaana KankaanpääPalsternakkasosekeitto
5–6 annosta
Ainekset
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 (200 g) jauhoinen peruna
- 2 (400 g) palsternakkaa
- 1 porkkana
- 1/2 prk (à 250 g) juoksevaa sulatejuustoa
Pinnalle
- paahtoleipää
- sitruunavoita
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio. Lisää peruna-, palsternakka- ja porkkanalohkot. Keitä noin 20 minuuttia kannen alla. Soseuta keitto. Lisää juustovalmiste. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Tarkista maku.
Laita annoksen päälle sitruunavoissa paistettuja leipäkuutioita ja lehtipersiljaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

