
Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä
Elintarvikkeiden hintojen nousu näkyi ravintolan lohi- ja pihviannosten hinnoissa. Kebabia olisi saanut yhä melko edullisesti.
Grillipihvi oli seuralaisen makuun hieman ylikypsä, vaikka mediumia pyydettiin. Ulkoilun päälle annos kuitenkin maistui hyvin.Sunnuntai-iltana Nummelan Ismetissä oli mukavasti asiakkaita ja lämmin tunnelma. Istahdimme valtavan tekobiisoninpään alle.
Alkupalaksi noutopöydästä sai hakea kaaliraasteita, perunasalaattia, jalopenoja, oliiveja ja leipää.
Laskettelupäivän päätteeksi tilasimme nälkäisinä naudan grillipihvin, jonka höysteenä oli talon maustevoita, marinoitua sipulia, tomaattia, kurkkua ja sipulirenkaita. Listalta sai valita monenmoista pottua ja kasvista, joista päädyimme bataattiranskalaisiin. Toinen annos sisälsi grilliohta, sweet chili -kastiketta, remoulade-kastiketta, marinoitua sipulia, tomaattia, kurkkua ja sipulirenkaita sekä paistettuja vihanneksia.
Seuralaiseni pihvi tuli aavistuksen turhan kypsäksi paistettuna. Silloin liha alkaa maistua hieman maksalta. Bataattiranskalaiset olivat rapsakoita ja hyviä, kuten paistettu lohikin al denteksi jätettyine kasviksineen. Tykkään siitä, että annoksissa on kastiketta ja nyt tarjolla oli jopa kahta. Vaikkakin sweet chili -kastike oli selkeästi kotikeittiöistä ja kiinalaisista tuttua purkkitavaraa.
Nälkä lähti ja olimme tyytyväisiä. Ainoastaan hinta, 54 euroa, hieman hirvitti, sillä ruokajuomana oli pelkkää vettä. Toisaalta lihan ja kalan hinta on noussut, joten se näkyy luonnollisesti ravintoloissakin.
Tarjoilijan mukaan ravintolan käyttämät lihat ovat kotimaisia. Lohimedaljonki oli kuulemma ”haettu Lohjalta”, mutta kalan varsinainen alkuperä jäi pimentoon.
Ismet-ravintoloita löytyy Uudeltamaalta kahdeksalta paikkakunnalta.
Ravintola Ismet, Vihdintie 9 A 103, 03100 Nummela
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




