Valmista herkullinen ja helppo lounas: Pasta-meetvurstisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa
Kun on tarkoitus saada vatsat kylläisiksi, kannattaa valita salaatin kivijalaksi vaikkapa pasta.
Pastapohjainen makkarasalaatti on ikisuosikki. Sekoita kastike vielä lämpimän pastan joukkoon hyvissä ajoin, niin maut ehtivät tekeytyä kunnolla. Kuva: Jarkko SirkiäSekoita valitsemasi salaattikastike vastakeitetyn, vielä lämpimän pääaineksen joukkoon, niin maut ehtivät tekeytyä kunnolla. Maustamisvaiheen voit tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Pidä valmiiksi pilkotut muut ainekset erillään ja kääntele ne joukkoon vasta juuri ennen ruokailua.
Pasta-meetvurstisalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 3 dl kuviopastaa
- 150 g meetvurstiviipaleita
- 1 rs (250 g) erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 1 dl hillosipuleita
- ½ jäävuorisalaattia
- ½ dl paahdettua sipulirouhetta
- pari oksaa tuoretta oreganoa
- Kastike
- 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
- 1 pieni maustekurkku paloiteltuna
- ½ punaista paprikaa paloiteltuna
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl rosee- tai viherpippuria rouhittuna
- suolaa
Valmistusohje
Tee ensin kastike. Mittaa ainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja surauta sileäksi sauvasekoittimella.
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja kumoa kulhoon. Kääntele kastike vähän jäähtyneen pastan joukkoon ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Paloittele meetvurstit. Huuhtele ja puolita tomaatit. Silppua hillosipulit. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Kääntele ainekset pastapohjaan. Viimeistele sipulirouheella ja oreganolla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
