Sullo bao-sämpylän väliin nyhtöhirveä ja kaalisalaattia – nyhtöhirvi valmistuu helposti kotiuunissa
Mehevä nyhtöhirvi tarjotaan rennosti kaalisalaatin kanssa höyrysämpylän välissä.
Uunissa kypsennettyyn nyhtöhirveen kelpaa esimerkiksi lapapaisti. Kuohkeita bao-sämpylöitä löytyy kaupasta, tai ne voi leipoa itse. Kuva: Ville Yli-HemminkiNyhtöhirvisämpylät
(8 annosta)
- Ainesosat:
- 1–2 kg:n pala hirveä (esim. lapapaistia)
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 2 tl suolaa
- Maustekastike:
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 2,5 dl ketsuppia
- 0,5 dl siideriviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl cayennepippuria
- 1,5 dl pakastekarpaloita
- Tarjoiluun:
- 16 kpl bao-sämpylöitä
- coleslaw-kaalisalaattia (ohje alla)
Valmistusohje
Poista sulatetusta hirvestä kalvot ja kuivaa lihan pinta. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Anna maustua tunnin verran jääkaapissa.
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota silppua voissa kattilan pohjalla. Lisää loput ainekset ja hauduta maustekastiketta miedolla lämmöllä puoli tuntia.
Laita liha paistoastiaan ja kaada päälle maustekastike niin, että liha on puolittain nesteen peitossa. Kypsennä 225 asteessa 20 minuuttia ja laske uunin lämpö sitten 125–150 asteeseen. Jatka kypsennystä vielä 4–5 tuntia. Valmista lihan kypsyessä coleslaw.
Nyhdä kypsää lihaa kahdella haarukalla säikeiksi mausteliemen sekaan. Annostele nyhtöhirveä ja kaalisalaattia höyrytettyjen bao-sämpylöiden väliin ja tarjoa heti.
Kesäinen coleslaw
- Ainesosat:
- 1 kg valkokaalia
- 2 porkkanaa
- Kastike:
- 2 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl dijoninsinappia
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- Päälle:
- persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Hakkaa suikaloitua kaalia esimerkiksi muoviastiassa puisella lihanuijalla, jotta sen rakenne pehmenee. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kastike. Sen kuuluu olla voimakasta, makeaa ja hapokasta.
Sekoita kaali, porkkanaraaste ja kastike isossa astiassa ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli. Koristele persiljalla ja tarjoa lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

