Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suppilovahvero-tattikeitto

Juhlava sienikeitto syntyy, kun sienikeiton terästää madeiralla ja kermalla ja pursottaa lautaselle briejuustovaahtoa.
Sienikeiton terästyksenä on briejuustovaahto.
Sienikeiton terästyksenä on briejuustovaahto. Kuva: Juha Kauppinen

Suppilovahvero-tattikeitto

4 hengelle

Ainekset

  • 6 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 150 g pakastettuja herkkutatteja
  • 5 dl kana/kasvislientä
  • 0,4 dl madeiraa
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

Liota kuivattuja suppilovahveroita tilkassa kuumaa vettä vähintään 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tatit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista sipulit, tatit ja liotettuja suppilovahveroita voissa kevyesti noin 5 minuuttia. Lisää liemi, madeira ja kerma joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi timjami, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Mausta suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, tarkista maku. Tarjoa kuuma keitto briejuustovaahdon kera ja koristele tuoreella timjamilla.

Briejuustovaahto

Ainekset

  • 2 dl täysmaitoa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • puolikas liivatelehti
  • 150 g suomalaista briejuustoa

Valmistusohje

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 15 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paloittele juusto ja lisää se kattilaan kerman ja maidon kera ja kiehauta.

Soseuta kuumana sauvasekoittimella ja siivilöi. Mausta suolalla ja lisää kuumaan seokseen kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita.

Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoa sienikeiton kanssa.