Suppilovahvero-tattikeitto
Suppilovahvero-tattikeitto
4 hengelle
Ainekset
- 6 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 g kuivattuja suppilovahveroita
- 150 g pakastettuja herkkutatteja
- 5 dl kana/kasvislientä
- 0,4 dl madeiraa
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
Valmistusohje
Liota kuivattuja suppilovahveroita tilkassa kuumaa vettä vähintään 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tatit.
Paista sipulit, tatit ja liotettuja suppilovahveroita voissa kevyesti noin 5 minuuttia. Lisää liemi, madeira ja kerma joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia.
Lisää lopuksi timjami, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Mausta suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, tarkista maku. Tarjoa kuuma keitto briejuustovaahdon kera ja koristele tuoreella timjamilla.
Briejuustovaahto
Ainekset
- 2 dl täysmaitoa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 0,5 tl suolaa
- puolikas liivatelehti
- 150 g suomalaista briejuustoa
Valmistusohje
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 15 minuuttia.
Paloittele juusto ja lisää se kattilaan kerman ja maidon kera ja kiehauta.
Soseuta kuumana sauvasekoittimella ja siivilöi. Mausta suolalla ja lisää kuumaan seokseen kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita.
Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoa sienikeiton kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita