Suppilovahvero-tattikeitto
Juhlava sienikeitto syntyy, kun sienikeiton terästää madeiralla ja kermalla ja pursottaa lautaselle briejuustovaahtoa.Suppilovahvero-tattikeitto
4 hengelle
Ainekset
- 6 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 g kuivattuja suppilovahveroita
- 150 g pakastettuja herkkutatteja
- 5 dl kana/kasvislientä
- 0,4 dl madeiraa
- 1,5 dl kermaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
Valmistusohje
Liota kuivattuja suppilovahveroita tilkassa kuumaa vettä vähintään 10 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele tatit.
Paista sipulit, tatit ja liotettuja suppilovahveroita voissa kevyesti noin 5 minuuttia. Lisää liemi, madeira ja kerma joukkoon ja keitä noin 15 minuuttia.
Lisää lopuksi timjami, kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Mausta suolalla ja vasta jauhetulla mustapippurilla, tarkista maku. Tarjoa kuuma keitto briejuustovaahdon kera ja koristele tuoreella timjamilla.
Briejuustovaahto
Ainekset
- 2 dl täysmaitoa
- 1,5 dl kuohukermaa
- 0,5 tl suolaa
- puolikas liivatelehti
- 150 g suomalaista briejuustoa
Valmistusohje
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 15 minuuttia.
Paloittele juusto ja lisää se kattilaan kerman ja maidon kera ja kiehauta.
Soseuta kuumana sauvasekoittimella ja siivilöi. Mausta suolalla ja lisää kuumaan seokseen kuivaksi puristettu liivatelehti ja sekoita.
Jäähdytä ja vatkaa vaahdoksi. Tarjoa sienikeiton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


