Suklaa-punajuurikakku

Näyttävän suklaakakun mehevyyden salaisuus piilee punajuurisoseessa.
Suklainen punajuurikakku koristellaan ja syödään tuoreiden mustikoiden ja vadelmien kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaa-punajuurikakku

15 annosta

Ainekset

  • 600 g / 4 kpl punajuuria (noin 3 dl sosetta)
  • 250 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 levy (200 g) taloussuklaata
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 1 levy (200 g) taloussuklaata
  • 1 rkl voita
  • 1 dl täysmaitoa

Koristeeksi

  • runsaasti vadelmia ja mustikoita

Valmistusohje

Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja soseuta monitoimikoneessa. Anna soseen jäähtyä. Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää suklaarouhe, punajuurisose ja sekoitetut kuivat aineet taikinaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 sentin tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa reilu tunti. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi lasikulhossa mikrossa tai kattilassa liedellä. Lisää maito, kuumenna sekoittaen, kunnes se on juoksevaa ja tasaista. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä. Laita tuoreita marjoja vielä erikseen kakun kanssa syötäväksi.