Kaninkoipi ja dijonkastike
Kaninkoivista tulee herkullista pataa, kun niiden antaa hautua useita tuntia liemessä juuresten kanssa. Pata on valmista, kun lihat irtoavat luista. Liemestä valmistuu maukas kastike.Kaninkoipi ja dijonkastike
4 annosta
Ainekset
- 4 d valkoviiniä
- 6 dl vettä
- 1 kani tai neljä kaninkoipea
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 valkosipuli
- 1 palsternakka
- 100 g juuriselleriä
Valmistusohje
Kuori ja pilko kasvikset. Mittaa kattilaan valkoviini ja vesi. Aseta kani ja kasvikset uunivuokaan. Kaada lämmin liemi päälle ja peitä vuoka kannella. Hauduta 140-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Tarkista, että koivet ovat kypsiä eli että liha irtoaa luista. Nosta lihat liemestä.
Keitä lientä kasaan parikymmentä minuuttia.
Dijonkastike
Ainekset
- kasaan keitetty haudutusliemi
- 3 rkl crème fraichea
- 1 rkl dijonsinappia
- suolaa, pippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Mittaa ainekset kattilaan tai paistinpannuun ja kiehauta. Lisää kaninkoivet lämpiämään muiden ainesten sekaan. Keittele hiljalleen ja lusikoi välillä lientä koipien päälle. Annostele lautaselle suoraan pannusta sekä koivet että kastike.
Tarjoa esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kera.
Ohje mukaeltu Henri Alénin ohjeesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

