Alkukesän juhlava malja syntyy metsämarjojen lehdistä ja raparperista
Metsämarjojen kypsymistä odotellessa niiden lehdistä voi valmistaa raikkaan juoman.Alkukesän malja
(4–5 annosta)
Ainekset
- 0,5 l nuoria ahomansikan ja/tai vadelman lehtiä
- 1 raparperinvarsi
- 1 l vettä
- (hunajaa tai sokeria maun mukaan)
- 0,5 l sitruunavissyä tai -limsaa
- jääpaloja
Valmistusohje
Huuhtele marjojen lehdet ja rutistele ne kokoon nyrkissä. Huuhtele ja paloittele raparperinvarsi.
Kiehauta vesi ja kaada se lehtien ja raparperipalojen päälle kulhoon. Halutessasi voit makeuttaa juoman hunajalla tai sokerilla.
Anna juomapohjan tekeytyä parin tunnin ajan, siivilöi se ja jäähdytä hyvin.
Juuri ennen tarjoilua jaa juomapohja laseihin noin kahden kolmasosan korkeudelle ja täytä loppu lasista poreilevalla sitruunajuomalla ja jääpaloilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

