Pihla keksi nerokkaan tavan käyttää piparitaikinaa – tämän helpommaksi juustokakun leipominen ei tule
Piparitaikinaa voi käyttää muuhunkin kuin pelkkien pipareiden valmistamiseen. Näin valmistat siitä juustokakkukuppeja.Iisalmelainen, Koko Suomi leipoo -sarjastakin tuttu Pihla Sallinen on kehittänyt uuden reseptin valmiista piparkakkutaikinasta. Siinä piparitaikina paistetaan muffinivuoalla, jolloin syntyy kupin mallisia piparkakkuja, jotka voi täyttää haluamallaan tavalla.
Sallinen täytti kupit juustokakkutäytteellä, koska juustokakut ovat kuuluneet hänen perheensä jouluperinteisiin jo pitkään.
”Jotkut arastelevat juustokakkujen tekemistä murupohjan ja liivatteen takia. Tässä reseptissä ei tarvitse jännittää kumpaakaan, sillä pohja tulee piparitaikinasta ja suklaa jähmettää täytteen liivatteen sijasta”, Sallinen kertoo tiedotteessa.
19-vuotias Sallinen voitti viime vuonna Myllyn Parhaan Joululeivonnan suomenmestaruuskisojen nuorten sarjan.
Ota alta talteen Sallisen herkullinen resepti.
Pihlan juustokakkukupit piparipohjalla
12 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 500 g Myllyn Paras Laktoositonta Piparitaikinaa
- Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 200 g maitosuklaata
- 1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
- Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- Lisäksi vadelmia ja mintunlehtiä
Valmistusohje:
Pohja
Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaulitse sulanut taikina ohueksi levyksi (3 mm). Leikkaa isolla kukkapiparimuotilla (halkaisija 10 cm) piparit.
Voitele ylösalaisin olevan muffinipellin kupit kuperalta puolelta. Asettele piparit muffinipellin kuperan puolen päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Ole tarkkana paiston kanssa, sillä piparit kypsyvät vielä hieman pellin päällä uunista ottamisen jälkeen.
Jäähdytä hetki ja irrota sen jälkeen vuoasta hitaalla, pyöräyttävällä liikkeellä.
Täyte
Vaahdota kuohukerma ja vaniljatuorejuusto. Vatkaa joukkoon sulatettu ja jäähtynyt maitosuklaa.
Lisää appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.
Annostele täyte piparikuppeihin ja hyydytä jääkaapissa neljä tuntia.
Koristelu
Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla.
Halkaise vadelmat puoliksi. Pursota pyöreäpäisellä tyllalla kermavaahdosta ruusuke ja asettele puolikas vadelma sitä vasten. Toista, kunnes saat aikaan kauniin kehän leivoksen päälle.
Viimeistele mintunlehdillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




