Tortilla española, espanjalainen perunamunakas
Espanjalaisella tortillalla ei ole mitään tekemistä eteläamerikkalaisen kaimansa kanssa. Suosi reseptissä kiinteitä tai yleisperunoita.
Tortillaa nautitaan sellaisenaan lounaalla, pieninä paloina tapaksena, leivän välissä eväänä tai illallisena salaatin kera. Chorizo antaa munakkaalle ruokaisuutta. Kuva: Sanne KatainenTortilla española, espanjalainen perunamunakas
4 annosta
Ainekset
- noin 400 g perunaa keitettynä ja kuorittuna
- 1 iso sipuli
- 3—4 valkosipulinkynttä
- 100 g chorizomakkaraa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 4 kananmunaa
- 4 rkl vettä tai kermaa
Koristeeksi
- tuoretta yrttiä, persiljaa tai rosmariinia
Valmistusohje
Viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori makkara ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna uuninkestävässä pienehkössä paistinpannussa öljy ja kuullota siinä ensin sipulisilppu. Lisää perunaviipaleet ja ripottele päälle mausteet. Kääntele perunaviipaleita, jotta ne saavat hieman väriä. Sekoita mukaan makkaraviipaleet.
Riko munat kulhoon, lisää vesi ja sekoita rakenne rikki. Kaada seos pannulle tasaisesti. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen ja anna hyytyä ja saada pintaansa väriä, noin 15 minuuttia.
Kumoa halutessasi kauniisti ruskistunut ja hyytynyt munakas tarjolle tai tarjoile se suoraan pannusta ja koristele yrtein.
Munakkaan voit tarjota jäähtyneenä ja paloiteltuna myös tapaslautasen osana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
