Savustetut muikut
Savustetut muikut maistuvat myös kylminä.
Savumuikkujen ohjeella voi savustaa myös silakoita, kunhan suolaus- ja savustusaika säädetään kalojen koon mukaan. Kuva: Sanne KatainenSavustetut muikut
4 annosta
Ainekset
- 600 g pienehköjä muikkuja
- ¼ dl karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Perkaa muikut ja poista pää halutessasi. Huuhtele tarvittaessa ja valuta hyvin. Nosta kalat muovipussiin ja lisää suola sekä sokeri. Sulje pussi ja pyörittele, niin että suola jakautuu tasaisesti. nosta pussi jääkaappiin kalojen koosta riippuen 30–60 minuutiksi.
Pyyhi kaloista suola pois. Jos välttämätöntä, niin huuhtele nopeasti ja valuta hyvin. Lado kalat tiheään halsteriin tai savustuskoriin vieri viereen. Nosta kuumaan savustimeen ja lisää savustuspurut tai -palat. Anna savustua ja kypsyä kalojen koosta ja savustimen kuumuudesta riippuen 10–20 minuuttia. Muikut ovat valmiita, kun ne ovat kullankeltaisia.
Tarjoa heti sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla maustetun kermaviilin kanssa.
Vinkki: Jos muikkuja jää yli, voit upottaa ne suolalla, sinapilla ja yrteillä maustettuun rypsiöljyyn. Säilytä jääkaapissa ja käytä kolmen päivän kuluessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

