Kouluruokakilpailun finaaliin viisi tiimiä
Ensimmäisen valtakunnallisen kouluruokakilpailun loppukilpailuun suosio yllätti järjestäjän.
Vaskiveden kyläkoulu, oppitunti. Koulun rehtori Antti Leppänen. Kouluruokailu, maitolasi oppilaan kädessä. Kuva: Jaana KankaanpääMaaliskuussa järjestettävään valtakunnallisen kouluruokakilpailun loppukilpailuun on valittu Kemiönsaaren, Kirkkonummen, Korpilahden, Kotkan ja Tampereen tiimit.
”Kouluruokakilpailun suosio yllätti. Saimme kilpailuun reseptikokonaisuudet yli 30 tiimiltä”, kilpailun organisoija Jaana Korkeila-Långsjö sanoo.
Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella keitto, kasvisruoka sekä liha- tai kalaruoka. Kunkin aterian raaka-aineet saivat maksaa enintään yhden euron.
Korkeila-Långsjön mukaan kisaresepteissä oli perinteisiä makuja ja myös uusia yhdistelmiä. Paikallisuus näkyi monessa ateriakokonaisuudessa.
Kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa esille kouluruokailun ammattilaisia sekä edistää alan osaajien verkostoitumista. Ruotsissa vastaava kilpailu on kasvanut merkittäväksi ja kansallisesti arvostetuksi.
Jatkossa parhaan kouluruuan kunniasta kilpaillaan Suomessa vuosittain.
Arvosteluissa painotetaan toimivaa ja hyvää reseptiä, hintaa sekä ravitsemussuositusten noudattamista. Tärkeää on myös aterioiden sopivuus kouluruokailuun.
Loppukilpailu on maaliskuun 16. päivänä Gastro-messuilla Helsingissä. Tuomaristossa on lapsia, opettajia ja päättäjiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
