Tähteistä hienoja herkkuja – Hävikki-battle innosti koululaiset kokkaamaan
Kisaan tuli yli 450 kuvapostausta pää- ja jälkiruuista.
Hävikki-battle opettaa hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja ottamaan vapauksia reseptiikasta. Tämänvuotisen kisan voitot menivät Helsinkiin ja Ouluun. Kuva: Ruokatieto Yhdistys ryYläkoulun valinnaisen kotitalouden oppilaat kilpailevat Hävikki-battlessa siitä, kuka valmistaa kauppojen hävikistä näyttävimmät kahden ruokalajin annokset. Voiton veivät tänä vuonna Oulunsalon Pitkäkankaan kasiluokkalaiset ja Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun ysiluokkalaiset.
Helsinkiläisnuorten annos koostui lohesta, bataatista, hollandaisekastikkeesta ja ruohosipulista. Annos näytti tuomariston mukaan ravintolatasoiselta pääruualta.
Oulunsalolaisten kasiluokkalaisten jälkiruoka-annosta tuomaristo kehui äärimmäisen näyttäväksi sekä asettelultaan että väreiltään.
Kilpailua tuomaroivat ruoka-alan ammattilaiset toiminnanjohtaja Tarkko Nuutinen Kotitalousopettajien liitosta, sisällöntuottaja ja projektipäällikkö Elina Ylitervo Carrot Kitchen–sovelluksesta sekä viestinnän asiantuntija Emma Pihkala Ruokatiedosta.
Hävikki-battle on Motivan ideoima opetuskokonaisuus yläkoululaisille. Se palkittiin vuonna 2019 EMBLA Nordic Food Awards -palkinnolla.
Oppimateriaali on vapaasti käytettävissä Saa Syödä -nettisivustolla.
Lue myös:
Ainoa Winery ja Hävikki Battle toivat Pohjoismaisen Embla-ruokakilpailun voitot Suomeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

