Trendikäs ja tuttu kesäherkku, joka voi pelastaa kiireisen päivän
Maukas kesäherkku, jota voi tarjota niin suolaisena kuin makeanakin, on markkinoiden ja torien sekä lapsuuden klassikko.Oletko käynyt viime aikoina torilla tai markkinoilla ja syönyt siellä jotain? Tai tarkkaillut, mitä tarjoiluita siellä on myynnissä?
Olen tehnyt eri markkinoilta ja kesätoreilta ruokahavainnon, että nykyään on tarjolla melkein kaikkialla muurinpohjalättyjä. Tai lettuja, räiskäleitä tai ohukaisia tai niin kuin meillä Pirkanmaalla puhutaan, plättejä.
En kuitenkaan ihmettele lättyjen uutta suosiota, sillä ne ovat edullisia tehdä ja niistä saa hyvän katteen.
Taikinaan menee perusaineet, joita löytyy kaikilta jääkaapista: maitoa tai vettä, kananmunia, jauhoja ja suolaa sekä pieni liraus vissyä. Sitten kaikki vain sekaisin ja ei muuta kuin paistamaan.
Työläitä ja melko hitaita lättyjen tekeminen toriolosuhteissa kyllä tosin on, kun jokainen pitää paistaa erikseen. Laittaa taikinaa pannulle, odottaa, kääntää, odottaa ja napata lätty pannulta.
Muurinpohjalätyt ovat jälleen nykyään trendikäs kesäherkku, jota pystyy myös itse tekemään kotona. Ne voivat myös pelastaa kiireisenä kesäpäivänä, kun vieraat ovatkin jo ovella.
Lättyjä – tavallisia tai muurinpohja – on helppo tehdä myös kotona.
Lätyistä saa erittäin hyvän ja maukkaan tarjoilun kesävieraille, kun täyttää osan vaikka jauhelihalla, paprikalla ja tuorejuustolla. Tai kanalla, herneillä, maissilla ja ruohosipulituorejuustolla.
Ja loput lätyt tarjoaa jälkiruoaksi juuri maalta poimittujen mansikoiden ja pakkasesta löytyvän vaniljajäätelön kanssa. Tai vaikka pelkällä mansikkahillolla höystettynä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








