Syksyinen sienikeitto

Sienikeitossa on kauniit syksyn värit ja täyteläinen maku.
Syksyisessä sienikeitossa on kauniit syksyn värit ja täyteläinen maku.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Syksyinen sienikeitto

4–5 annosta

Ainekset

  • 3 dl hienonnettuja, tuoreita sieniä (suppilovahveroita ja kantarelleja)
  • 2 rkl voita
  • pätkä purjoa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 3–4 (400 g) porkkanaa
  • 100 g leikkopapuja
  • 10 dl vettä
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • pari oksaa tuoretta timjamia
  • 1/2 pkt (à 250 g) maustamatonta sulatejuustoa
  • persiljasilppua

Pinnalle

  • paistettuja pieniä suppilovahveroita ja kantarelleja

Valmistusohje

Paista hienonnettuja sieniä pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää suikaloitu purjo ja hauduta hetki. Kuori ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi selleri, palsternakka sekä porkkanat.

Laita kasvissuikaleet kattilaan ja lisää vesi ja mausteet. Keitä, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää pavut ja keitä kypsäksi.

Lisää lopuksi kattilaan purjo-sieniseos sekä paloiteltu juusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.

Nosta timjamin oksaruodot pois kattilasta ja sekoita joukkoon persiljasilppua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista pannulla pieniä sieniä ja laita ne annosten päälle koristeiksi.