Syksyinen sienikeitto
Sienikeitossa on kauniit syksyn värit ja täyteläinen maku.Syksyinen sienikeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 3 dl hienonnettuja, tuoreita sieniä (suppilovahveroita ja kantarelleja)
- 2 rkl voita
- pätkä purjoa
- 100 g selleriä
- 100 g palsternakkaa
- 3–4 (400 g) porkkanaa
- 100 g leikkopapuja
- 10 dl vettä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 tl suolaa
- pari oksaa tuoretta timjamia
- 1/2 pkt (à 250 g) maustamatonta sulatejuustoa
- persiljasilppua
Pinnalle
- paistettuja pieniä suppilovahveroita ja kantarelleja
Valmistusohje
Paista hienonnettuja sieniä pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut.
Lisää suikaloitu purjo ja hauduta hetki. Kuori ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi selleri, palsternakka sekä porkkanat.
Laita kasvissuikaleet kattilaan ja lisää vesi ja mausteet. Keitä, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää pavut ja keitä kypsäksi.
Lisää lopuksi kattilaan purjo-sieniseos sekä paloiteltu juusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.
Nosta timjamin oksaruodot pois kattilasta ja sekoita joukkoon persiljasilppua.
Paista pannulla pieniä sieniä ja laita ne annosten päälle koristeiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


