Vadelmainen semifreddo
Vadelmainen semifreddo on raikas ja kepeä jälkiruoka.Vadelmainen semifreddo
6 annosta
Ainekset
- 300 g vadelmia
- ½ dl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kattilaan vadelmat, sokeri ja sitruunamehu. Anna kiehua muutama minuutti. Soseuta ja jäähdytä.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset ja lisää mukaan ½ dl sokeria vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa nyt keltuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi.
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita jäähtynyt marjasose keltuaisvaahtoon. Nostele mukaan ensin kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto. Kaada seos kannelliseen astiaan ja anna jäätyä vähintään noin 4 tunnin ajan.
Ota jäätelökauhalla tai lusikalla puolijäätyneestä massasta lastusia tai pallosia tarjoilumaljoihin.
Koristele annokset vadelmilla ja nauti heti. Jos valmistat jälkiruoan jo hyvissä ajoin pakastimeen, ota se pehmenemään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


