Hyödynnä kaappiin jäänyt glögi ja sekahedelmät tähän kiisseliin
Jälkiruokakiisseli keitetään glögipohjaan sekahedelmistä.Osa kuivatuista sekahedelmistä on reilun kokoisia, varsinkin omenapalat ovat isoja. Ne kannattaa pilkkoa, sillä turvotessaan palat pullistuvat sen verran, että niitä on hankala lusikoida jälkiruokakulhosta. Kiisselin lisuke vatkataan kermasta ja rahkasta.
Sekahedelmäkiisseli ja vaniljavaahto
6 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (à 250 g) kuivattuja sekahedelmiä
- 6 dl punaista tai vaaleaa glögijuomaa
- 2 rkl perunajauhoja
- ¼ dl sokeria
- Vaniljavaahto
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- Pinnalle
- kanelia tai piparimuruja
Valmistusohje
Leikkaa isot hedelmäpalat pienemmiksi paloiksi. Laita hedelmät teräskattilaan ja lisää glögi. Anna liota noin 3 tuntia.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitettu perunajauho. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
Ripottele pinnalle sokeria ja jäähdytä kylmäksi. Jaa kiisseli jäähtyneenä juomalaseihin tai jälkiruokamaljoihin.
Vaahdota kerma ja sekoita rahkan kanssa. Mausta seos.
Annostele vaahtoa kiisselin päälle. Ripottele pinnalle kanelia tai piparimuruja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

