Mausteiset etikkarouskut

(n. 4 dl valmista säilykettä)
200 g ryöpättyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
2 mietoa chilipalkoa
6 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
3 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl korianterinsiemeniä
Puhdista rouskut sieniharjalla ja ryöppää ne keittämällä runsaassa vedessä 10 minuuttia.
Paloittele ryöpätyt rouskut sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi chili, valkosipulit ja inkivääri.
Asettele rouskut, chili-, valkosipuli- ja inkivääripalat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin. Käytä joko yhtä neljän desilitran lasipurkkia tai kahta kahden desilitran lasipurkkia.
Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja korianterinsiemenet. Anna liemen kiehahtaa. Kaada kuuma liemi purkkeihin, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
Anna sienten marinoitua viikon verran. Säilytä kylmässä. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Kustannuspaine kalvaa elintarviketeollisuutta, ala haluaa joustoa sopimuksiin ‒ ETL: kannoimme vastuun maatalouden tuottajahintojen noususta 26.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.