Söin täällä: Ateljéssa kuhan alta paljastui yllätys - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Söin täällä: Ateljéssa kuhan alta paljastui yllätys

Kolmen ruokalajin lounaalla kaikilla pääraaka-aineilla oli selvä suomalainen alkuperä.
Kalan kanssa on totuttu syömään perunaa, mutta Ateljéssa seurana oli vaalea juures.

Atélje Finne Helsingissä on nimensä veroinen paikka, vaikka nimi ei viittaakaan suomalaisuuteen, vaan kuvanveistäjä Finneen, jonka entiseen työtilaan ravintola on perustettu.

Atélje on auki iltaisin, mutta tilauksesta myös muulloin. Maataloustoimittajayhdistyksen lounaalla tilaajan ei tarvinnut pettyä, että tarjolle olisi tuotu muuta kuin suomalaista.

Tarjoilija esitteli ruuat mainiten pääraaka-aineiden tuottajat tai paikkakunnat.

Alkukeittoon kevätsipulit ja maa-artisokka tulevat Majvikin tilalta Sipoosta. Keitto oli väriltään ankeahkon ruskeanharmaata, mutta todella aidosti maa-artisokan makuista. Sattumana sopassa oli vielä muhennettua maa-artisokkaa.

Keiton kanssa tarjottiin maalaisleipää ja sämpylöitä, jotka oli leivottu ravintolassa Malmgårdin luomujauhoista.

Pääruokakaan ei väreillä herkutellut. Simpele-järveltä Etelä-Karjalasta pyydetty vaalea kuha sai seurakseen yhtä vaaleaa selleriä ohuina lastuina ja kukkakaalikastiketta. Annos oli lähes yksivärinen muutamaa vihreää versoa lukuun ottamatta, mutta maukas sekin.

Jälkiruoka, Stadin puutarhurin porkkanoista tehty porkkanasorbetti, sen sijaan oli väripommi, kirkkaan oranssi. Raikas, makea herkku kruunasi aterian.

Atélje Finne, Arkadiankatu 14, Helsinki

Porkkanasorbettia koristi syötävä orvokki.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koronasulku pani maaseudun ruokayrittäjät keksimään uutta – "Tuli tilaa luovuudelle"

Mikko Kärnä haluaa poistaa alle 5,5 -prosenttisilta oluilta alkoholiveron: "Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan juoppouden poistamiseksi"

Somemyrsky taivutti Oululaisen – Reissumies-eväsleivän sianliha vaihtuu saksalaisesta kotimaiseksi

Palkittu elintarvikealan yritys on kymmenkertaistanut työntekijöidensä määrän seitsemässä vuodessa – "Luomulle ja luonnontuotteille on oikeasti kysyntää"