Koronavirus sai suomalaiset muuttamaan ruokatottumuksiaan: Nyt halutaan ostaa aiempaa enemmän kotimaista - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Koronavirus sai suomalaiset muuttamaan ruokatottumuksiaan: Nyt halutaan ostaa aiempaa enemmän kotimaista

Yli kolmasosalla vastaajista ajatukset kotimaisuuden lisäämiseksi ovat muuttuneet käytännön teoiksi.
Pekka Fali
40 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo, että heille on aiempaa tärkeämpää ostaa Suomessa tuotettua

Koronaviruskriisi on muuttanut suomalaisten ruokatottumuksia niin, että nyt halutaan ostaa aiempaa enemmän kotimaista ruokaa. Asia selviää tutkimusyhtiö YouGov Finlandin tekemästä kyselystä.

40 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo, että heille on aiempaa tärkeämpää ostaa Suomessa tuotettua ruokaa. Lisäksi kolmasosa vastaajista on sitä mieltä, että heille on aiempaa tärkeämpää tukea lähialueen ruoantuottajia.

Käytännön toiminnaksi nämä ajatukset ovat muuttuneet 37 prosentilla vastaajista. He nimittäin kertovat ostavansa aiempaa enemmän suomalaisia tuotteita. Lisäksi 28 prosenttia vastaajista kertoo ostavansa aiempaa enemmän lähellä tuotettua ruokaa.

Toisaalta on syytä huomata, että kyselyn perusteella koronapandemian taloudelliset ja terveydelliset uhat ovat saaneet kuluttajat myös kiinnittämään enemmän huomiota hinnaltaan edullisimpiin tuotteisiin sekä terveellisempiin vaihtoehtoihin.

YouGovin tutkimus perustuu edustavasti valittujen yli 18-vuotiaiden YouGov-paneelin jäsenten haastatteluihin 24.04.2020–11.05.2020. Siihen vastasi Suomessa 1008 ihmistä.

Lue lisää

Marttaliitto tutki: Vain joka neljäs kuluttaja tarkistaa pakkausmerkinnöistä alkuperämaan, eniten pakkausmerkinnät vaikuttavat yli 50-vuotiaisiin naisiin

Kuluttajalle tulee tehdä selväksi, mistä ruuan pääraaka-aine on peräisin – EU:n asetusmuutos tulee voimaan tänään

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atrian logo menee uusiksi – brittiläisen toimiston kanssa tehty uudistus alkaa näkyä kuluttajille elokuusta lähtien

Korona peruutti ruokamessuja maailmalla, Food from Finland siirtyi webinaareihin

Peltiruoka sopii etäpäivään ja ison porukan ruokkimiseen

Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille