Tamperelainen hävikkimausteista tehty gini palkittiin kansainvälisessä kilpailussa – "Pienellä innovatiivisuudella voi saada aikaan uuden loistavan tuotteen, josta jää monella tapaa hyvä mieli"
Juoma saa makunsa muun muassa sitruunanpuolikkaista, joita jää tähteeksi, kun cocktaileihin puristetaan mehua.
Sataprosenttisesti hävikkimausteista valmistettu Recycled Citrus Gin saavutti hopeaa arvostetussa IWSC 2020 -kilpailussa.Pyynikin Distilling Companyn päätislaaja Samuli Peltonummi ei tiedä maailmalla toista tuotetta, joka olisi valmistettu kokonaan hävikkimausteista. Recycled Citrus Ginin makuprofiili on hänen mukaan raikkaan pehmeä ja voimakkaan sitruksinen.
"Tiiman baarimestari Juho Ronkainen soitti minulle ja kertoi heidän tilaavan 60 kiloa sitruunaa sekä 30 kiloa limeä viikossa, joista puristaa mehut cocktailien raaka-aineeksi, mutta suuri osa hedelmästä jää käyttämättä. Juho kysyi pystyisimmekö me hyödyntämään ne jotenkin, ja pian syntyi idea voimakkaan sitruunaisesta ginistä", Peltonummi kertoo tiedotteessa.
Koronaepidemia toi ylimääräisiä haasteita hävikkiginin tislaukseen, sillä ravintoloiden sulkeuduttua tuotantoa uhkasi raaka-ainepula.
"Mietimme, että onko järkeä lähteä tekemään giniä, jossa ainoastaan sitrukset olisivat hävikkiaineista. Siitä syntyi idea kokeilla kuinka paljon Payday Craft Ginin jo kertaalleen tislatut mausteet antaisivat makua jos ne tislattaisiin uudelleen. Makua löytyi, ja näin syntyi idea tehdä 100-prosenttisesti hävikkimausteista valmistettu gini", jatkaa Peltonummi.
"Pienellä innovatiivisuudella voi saada aikaan uuden loistavan tuotteen, josta jää monella tapaa hyvä mieli."
Vuosittain järjestettävä International Wine and Spirits Competition (IWSC) palkitsi Recycled Citrus Ginin hopealla. Lisäksi tislaamon Payday Craft Gin palkittiin myös hopealla ja Lapsang Souchong Smoked Tea Gin pronssilla.
IWSC on maailman suurin alan kilpailu ja siihen osallistuu satoja tuotteita ympäri maailman.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
