Ruoka

Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja

"Punaista lihaa valitaan, kun ravintolassa halutaan herkutella", päättelee Hannu Korhonen.
Eniten ravintolaruokailussa lihasta pitävät 35–64-vuotiaat, joista noin puolet ei aio vähentää lihan kulutustaan.

Jopa 42 prosenttia aikoo lisätä vihannesten ja juuresten kulutusta ravintolaruokailussa ja 39 prosenttia kalan syömistä, selviää Ravintolaruokailijoiden fleksaus -tutkimuksesta.

Ne kyselyyn vastanneet, jotka olivat vähentäneet punaisen lihan kulutusta, olivat vaihtaneet nautaa ja possua broileriin, kalaan ja vihanneksiin. Kespron asiakastieto- ja markkinayksikön johtaja Hannu Korhonen uskoo broilerin nousevat ravintoloiden ruokalistoille entistä näkyvämmin, koska se on kalaa edullisempaa.

Jopa 69 prosenttia vastaajista kertoi kasvispohjaisten raaka-aineiden kulutuksen lisäyksen syyksi halun syödä terveellisemmin. Uutuuksien kokeilu, eettiset ja ympäristökulmat korostuivat sitä enemmän, mitä nuoremmasta vastaajaryhmästä oli kyse.

Kespron Ravintolaruokailijoiden fleksaus -kyselytutkimukseen vastasi toukokuussa noin 1 400 ulkona syömisestä ja ruokatrendeistä kiinnostunutta kuluttajaa. Tulokset ovat suuntaa antavia.

Lue myös:

Mitä Suomessa syötiin vuonna 2019? — Lihan ja maidon kulutus laski edellisvuodesta

Puolet suomalaisista ajattelee, että lihan ilmastovaikutuksia liioitellaan mediassa — kolme neljästä pitää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravitsemustieteilijä pöyristyi Oatlyn Maitomyytit-kampanjasta: "Älytöntä hyökätä yhtä ruoka-ainetta vastaan!"

Oatly vastaa maitomyytit-kohuun: kyseessä on keskustelunavaus

Vuoden kalkkunatuottajiksi valittiin Jaana ja Jyrki Tapio Loimaalta – Lintujen hyvinvoinnin turvaaminen on tilan ykkösasia

MT ei julkaissut Oatlyn maidontuotantoa moittivaa mainosta