Suurin osa aikoo valita ravintolassa punaista lihaa niin kuin ennenkin, mutta broileri on vahva haastaja
"Punaista lihaa valitaan, kun ravintolassa halutaan herkutella", päättelee Hannu Korhonen.
Eniten ravintolaruokailussa lihasta pitävät 35–64-vuotiaat, joista noin puolet ei aio vähentää lihan kulutustaan.Jopa 42 prosenttia aikoo lisätä vihannesten ja juuresten kulutusta ravintolaruokailussa ja 39 prosenttia kalan syömistä, selviää Ravintolaruokailijoiden fleksaus -tutkimuksesta.
Ne kyselyyn vastanneet, jotka olivat vähentäneet punaisen lihan kulutusta, olivat vaihtaneet nautaa ja possua broileriin, kalaan ja vihanneksiin. Kespron asiakastieto- ja markkinayksikön johtaja Hannu Korhonen uskoo broilerin nousevat ravintoloiden ruokalistoille entistä näkyvämmin, koska se on kalaa edullisempaa.
Jopa 69 prosenttia vastaajista kertoi kasvispohjaisten raaka-aineiden kulutuksen lisäyksen syyksi halun syödä terveellisemmin. Uutuuksien kokeilu, eettiset ja ympäristökulmat korostuivat sitä enemmän, mitä nuoremmasta vastaajaryhmästä oli kyse.
Kespron Ravintolaruokailijoiden fleksaus -kyselytutkimukseen vastasi toukokuussa noin 1 400 ulkona syömisestä ja ruokatrendeistä kiinnostunutta kuluttajaa. Tulokset ovat suuntaa antavia.
Lue myös:
Mitä Suomessa syötiin vuonna 2019? — Lihan ja maidon kulutus laski edellisvuodesta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

