Ruoka

Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat

Muikulla on monta etua: se on nopeaa, helppoa ja terveellistä ruokaa.
Sanne Katainen
Juustoinen, vaalea kastike ja savustetut muikut maistuvat helpoissa vaaleissa rieskapitsoissa.

Lohikaloihin kuuluva pieni, hopeakylkinen muikku on miedon makunsa vuoksi erinomainen raaka-aine. Kaupoista muikkuja voi ostaa kokonaisina, perattuina, fileoituina, savustettuina ja hiillostettuinakin. Valikoimista löytyy myös erilaisia muikkusäilykkeitä.

Muikut ovat terveellisiä, muikku sisältää runsaasti monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja. Lisäksi muikussa on välttämättömiä rasvaliukoisia vitamiineja, mutta vain vähän kaloreita.

Muikku sopii erinomaisesti kiireisen nykyihmisen keittiöön, sillä pienikokoisena se kypsyy nopeasti ja pehmeäsuomuisena sitä ei tarvitse suomustaa. Perinteisten muikkuruokien lisäksi se sopii myös eksoottisemmin maustettavaksi.

Vesistöjemme muikkukannat ovat kestävällä pohjalla, ja kala on merkitty vihreällä WWF:n kalaoppaaseen, joten ympäristötietoinenkin kuluttaja voi syödä muikkuateriansa hyvällä omallatunnolla.

Perinteisiä muikkuruokia ovat paistetut muikut ruiskorppujauholeivityksellä sekä silakkapihvien tapaan valmistetut muikkupihvit. Uudempia makuja tuovat säilötyistä savumuikuista valmistetut vaaleat rieskapitsat sekä eksoottiset itämaiset muikkusipsit, jotka maistuvat herkullisilta jugurttidipin kanssa.

Katso ohjeet MT Ruoka Reseptihaku:

Muikkupihvit

Itämaiset muikkusipsit

Savumuikku-rieskapitsat

Paistetut muikut

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuontiruuan salmonella aiheutti viime vuonna 14 takaisinvetoa markkinoilta

Lakritsijäätelö uppoaa lappilaisiin, suklaajätski sulaa pääkaupunkilaisten suussa – mikä on sinun suosikkimakusi?

"Näyttää simppeliltä, eiköhän kokeilla itsekin", tuumivat suodenniemeläiset – pistivät pystyyn oman tislaamon ja kehittivät oman hunajaviinan

Kesäloman leirien ilmoittautuminen on alkanut – 4H-yhdistysten Ruokakoulun teema on tänä vuonna lähiruoka