Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat
Muikulla on monta etua: se on nopeaa, helppoa ja terveellistä ruokaa.
Juustoinen, vaalea kastike ja savustetut muikut maistuvat helpoissa vaaleissa rieskapitsoissa. Kuva: Sanne KatainenLohikaloihin kuuluva pieni, hopeakylkinen muikku on miedon makunsa vuoksi erinomainen raaka-aine. Kaupoista muikkuja voi ostaa kokonaisina, perattuina, fileoituina, savustettuina ja hiillostettuinakin. Valikoimista löytyy myös erilaisia muikkusäilykkeitä.
Muikut ovat terveellisiä, muikku sisältää runsaasti monityydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja. Lisäksi muikussa on välttämättömiä rasvaliukoisia vitamiineja, mutta vain vähän kaloreita.
Muikku sopii erinomaisesti kiireisen nykyihmisen keittiöön, sillä pienikokoisena se kypsyy nopeasti ja pehmeäsuomuisena sitä ei tarvitse suomustaa. Perinteisten muikkuruokien lisäksi se sopii myös eksoottisemmin maustettavaksi.
Vesistöjemme muikkukannat ovat kestävällä pohjalla, ja kala on merkitty vihreällä WWF:n kalaoppaaseen, joten ympäristötietoinenkin kuluttaja voi syödä muikkuateriansa hyvällä omallatunnolla.
Perinteisiä muikkuruokia ovat paistetut muikut ruiskorppujauholeivityksellä sekä silakkapihvien tapaan valmistetut muikkupihvit. Uudempia makuja tuovat säilötyistä savumuikuista valmistetut vaaleat rieskapitsat sekä eksoottiset itämaiset muikkusipsit, jotka maistuvat herkullisilta jugurttidipin kanssa.
Katso ohjeet MT Ruoka Reseptihaku:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
