Ruoka

Viikossa kasaan 300 000 euroa – sijoittajat kiinnostuivat kaurameijeristä ja naisyrittäjistä

Kaurameijeri Mön tavoitteena on maitomarkkinoiden kauraistus.
Marjaana ja Annamari Jukkolan tavoitteena on näyttää, mitä kaikkea kaurasta voi tehdä.

Toimitusjohtaja Annamari Jukkola on innoissaan yrityksensä herättämästä kiinnostuksesta. "Saimme viikossa kerätyksi kolmensadantuhannen euron rahoituspotin kuudelta sijoittajalta kehityshankkeisiin, joilla tahdomme viedä suomalaista ruokaosaamista eteenpäin."

Jukkola uskoo, että sijoittajat näkevät kaurassa ja kasvipohjaisissa tuotteissa kasvun mahdollisuudet. Lisävetoa toi naisyrittäjien oma innostus.

Mö Foods Oy on kahden maitotilalla kasvaneen sisaruksen, Annamari ja Marjaana Jukkolan, perustama yritys ja Suomen ainoa vain kauraan keskittyvä meijeri.

Meijeri sijaitsee Lohtajalla Kokkolassa. Se valmistaa jugurtin ja rahkan tyyppisiä kauratuotteita, ja jatkossa tarkoitus on valmistaa kaurasta kaikkea sitä mitä maidostakin, sanoo Jukkola.

Sijoittajiksi lähtivät ruoka-alan enkelisijoittaja Stefan Lindberg, työelämäprofessori ja Nyhtökauran kehittäjänä tunnettu Reetta Kivelä, yrittäjä Petri Heino, enkelisijoittaja ja mm. Med Groupin perustaja Ali Omar, enkelisijoittaja ja FiBANin puheenjohtaja Reima Linnanvirta sekä hallitusammattilainen Mika Sutinen.

Lue myös:

Maitotilalla kasvaneet siskokset alkoivat vegaaneiksi, mutta ikävöivät maitotuotteita – kaipuusta syntyi kaurajugurtteja valmistava yritys

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokakaupoissa myytävistä jauheista löytyi torjunta-ainetta – tuotteiden käyttö lopetettava heti

Miltä maistuu Häme? Maatiloja ja ruoka-alan toimijoita kannustetaan mukaan lähiruokatapahtumaan

Kaurajuomayhtiö Oatly vastaa saamiinsa moitteisiin: "Emme aio muuttaa markkinointiamme"

Oatly sai huomautuksen hyvän tavan vastaisesta markkinoinnistaan: "Lapsiin suunnatussa mainonnassa hyödynnettiin lasten kokemattomuutta ja herkkäuskoisuutta"