Ruoka

Roiskeläppäpizza tulee keski-ikään – Saarioisten ensimmäinen on yhä myyntitilaston ykkönen

Saarioisen pizzoja myydään yhä hurjat 12 miljoonaa vuodessa.
Tältä Saarioisten pizzat näyttivät tullessaan markkinoille 1980-luvulla. Saarioinen on pukenut osan jauhelihapizzoistaan retrokuosiin juhlavuoden kunniaksi.

Saarioinen lanseerasi roiskeläpäksi kutsutun mikropizzansa vuonna 1981. Ensimmäinen versio, jauhelihapizza, on edelleen eniten myyty, vaikka rinnalle on tullut makuja tonnikalasta kebabiin ja kasviksiin.

Juhlavuoden kunniaksi Saarioinen tuunasi jauhelihapizzasta uutuuden Jauheliha Sour cream & Onion -maun, jonka pakkauksessa on uusi skeittigrafiikkaa muistuttava ilme. 40-vuotista taivalta juhlistaa myös tänään Youtubessa julkistettava uudistettu versio Bomfunk MC´s:n Freestyler-kappaleesta.

Saarioisten pizza sai pian synnyttyään lempinimen roiskeläppä, vaikka tehtaalla sitä kutsutaan kakssataseksi pizzan painon mukaan, joka on 200 grammaa.

Saarioisten pizzat valmistetaan Valkeakoskella. Pizzoja myydään nykyisesti tasaisesti ympäri vuoden.

Saarioisten pizzan rinnalle nousi pian Atrian vastaava 200 gramman einespizza, joka on myyntimäärissä kirinyt jo Saarioisten ohi.

Roiskeläppäpitsa on suomalainen erikoisuus, Saarioinen: "Ei meitä enää harmita tuo nimi"

Roiskeläppä ja maksalaatikko eivät peräänny – Myydyimpien valmisruokien kärki muuttuu hitaasti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä on käänteinen ruskistaminen? Perinteinen grillaus saa tänä kesänä lisämausteita maailmalta ja yhdessäolosta

Vaali-illan jännitykseen ja juhlintaan sopii ateria, johon kootaan alkukesän herkkuja

Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa

Aarre: Mesiangervon kukkia voi käyttää leivonnassa vaniljan tilalla – kukat sopivat myös juomien maustamiseen