Ruoka

Roiskeläppäpizza tulee keski-ikään – Saarioisten ensimmäinen on yhä myyntitilaston ykkönen

Saarioisen pizzoja myydään yhä hurjat 12 miljoonaa vuodessa.
Tältä Saarioisten pizzat näyttivät tullessaan markkinoille 1980-luvulla. Saarioinen on pukenut osan jauhelihapizzoistaan retrokuosiin juhlavuoden kunniaksi.

Saarioinen lanseerasi roiskeläpäksi kutsutun mikropizzansa vuonna 1981. Ensimmäinen versio, jauhelihapizza, on edelleen eniten myyty, vaikka rinnalle on tullut makuja tonnikalasta kebabiin ja kasviksiin.

Juhlavuoden kunniaksi Saarioinen tuunasi jauhelihapizzasta uutuuden Jauheliha Sour cream & Onion -maun, jonka pakkauksessa on uusi skeittigrafiikkaa muistuttava ilme. 40-vuotista taivalta juhlistaa myös tänään Youtubessa julkistettava uudistettu versio Bomfunk MC´s:n Freestyler-kappaleesta.

Saarioisten pizza sai pian synnyttyään lempinimen roiskeläppä, vaikka tehtaalla sitä kutsutaan kakssataseksi pizzan painon mukaan, joka on 200 grammaa.

Saarioisten pizzat valmistetaan Valkeakoskella. Pizzoja myydään nykyisesti tasaisesti ympäri vuoden.

Saarioisten pizzan rinnalle nousi pian Atrian vastaava 200 gramman einespizza, joka on myyntimäärissä kirinyt jo Saarioisten ohi.

Roiskeläppäpitsa on suomalainen erikoisuus, Saarioinen: "Ei meitä enää harmita tuo nimi"

Roiskeläppä ja maksalaatikko eivät peräänny – Myydyimpien valmisruokien kärki muuttuu hitaasti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokakaupoissa myytävistä jauheista löytyi torjunta-ainetta – tuotteiden käyttö lopetettava heti

Miltä maistuu Häme? Maatiloja ja ruoka-alan toimijoita kannustetaan mukaan lähiruokatapahtumaan

Kaurajuomayhtiö Oatly vastaa saamiinsa moitteisiin: "Emme aio muuttaa markkinointiamme"

Oatly sai huomautuksen hyvän tavan vastaisesta markkinoinnistaan: "Lapsiin suunnatussa mainonnassa hyödynnettiin lasten kokemattomuutta ja herkkäuskoisuutta"