Kesäinen melonisalaatti virkistää: rapea pekoni ja maukas homejuusto tekevät siitä ruokaisamman
Raikkaat melonit saavat kavereikseen pekonia ja homejuustoa. Voit valita salaattiin haluamiasi melonilajikkeita.
Mehevät melonit eivät välttämättä kaipaa päälleen salaatinkastiketta, mutta halutessasi voit kokeilla kastikkeena balsamicosiirappia. Kuva: Sanne KatainenMelonit ovat kesäaikaan parhaimmillaan, ja kaupoista löytyy monia eri lajikkeita. Erilaisista meloneista syntyy kesäisen raikas salaatti, jossa suolainen homejuusto ja paahdetut pekonimurut tukevat hedelmien makua.
Melonisalaatti
6 annosta
- Ainekset
- ¼ vesimeloni
- ½ hunajameloni
- ½ cantaloupemeloni
- 1 pkt (150 g) pekonilastuja
- ½ pkt (à 170 g) homejuustoa
- rucolanlehtiä
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Paloittele tai pyörittele palloiksi vesi- ja hunajameloni. Leikkaa cantaloupemeloni lohkoiksi. Paista pekonilastut pannulla rapeiksi.
Kokoa melonit ja pekonilastut tarjoiluastialle. Murustele päälle homejuustoa ja viimeistele rucolan- ja basilikanlehdillä. Tarjoa heti.
Vinkki: Mehevä melonisalaatti, johon pekoni ja homejuusto tuovat suolaisuutta ja rasvaisuutta, ei kaipaa kastiketta. Jos haluat käyttää kastiketta, niin balsamicokastike on hyvä valinta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

