Kauhajoen ruokamessut käyntiin lempeässä syyssäässä
Yli 150 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea kansoittavat historiallisen Hämes-Havusen talonpoikaistalon pihapiiriä kuluvana viikonloppuna. Paikallinen kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.) ilmaisi ruokamessujen avauspuheenvuorossaan huolensa kotimaisen elintarvikesektorin tilanteesta.KAUHAJOKI (MT) Perinteiset Kauhajoen ruokamessut alkoivat tänään perjantaina kauniissa syyssäässä Hämes-Havusen historiallisessa talonpoikaismiljöössä.
Sunnuntaihin saakka jatkuvien ruokamessujen tämänvuotisena teemana on ”Voimaa luonnosta – potkua puutarhasta.”
Ruokamessujen avaussanat käyttänyt kauhajokelainen kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.) lausui aluksi kiitoksensa talkooväelle, joka mahdollisti tapahtuman synnyn.
”Täällä kotimainen ruoka, elintarvikeosaaminen sekä ruokatietous pääsevät oikeuksiinsa. Ruokamessut ovat toimineet vuosien varrella kymmenien uusien tuotteiden ensinäyttämönä”, Hautala sanoi.
Eteläpohjalainen kansanedustaja on huolissaan kotimaisen elintarvikesektorin tilanteesta.
”Kotimainen elintarviketuotanto on suurten murrosten pyörteissä, kannattavuus veitsenterällä ja tuottajahinnat alhaalla. Ukrainan kriisin vaikutukset kohdistuvat suurelta osin elintarvikepuolelle. Nyt tarvitaan kaupan ja kuluttajien isänmaallisuutta suosia suomalaisuutta”, Hautala painotti.
Kauhajoen ruokamessuilla pääsee viikonlopun aikana tutustumaan yli 150 näytteilleasettajaan eri puolelta maata.
Messujen yritysvierailukohteita ovat paikalliset Tapion Lankakauppa, Kitutöyrän Talli, Valkoinen Puu & Cafe, Tuppu-Kaluste ja Tommin Talli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

