Olisitko uskonut, että linnapaisti maustetaan näin? Nyt kannattaa ostaa piparkakkuja
Anjovis maustaa vanhanajan linnapaistia sekä keitinliemeen tehtyä kermakastiketta.Naudan paahtopaisti kypsyy hiljalleen hautuen meheväksi sipuleilla, laakerinlehdillä ja anjoviksella maustetussa liemessä.
Piparkakku tuo oman makulisänsä ennakoiden samalla tulevaa joulukautta.
Lopuksi liemestä valmistetaan täyteläinen kermakastike paistiviipaleiden kera tarjottavaksi. Paistin voi hauduttaa myös uunissa, noin 125 asteessa. Silloinkin paistia on hyvä käännellä välillä, jotta pinta ei kuivu.
Linnapaisti
6 annosta
- Ainekset
- noin 1 kg naudan paahtopaistia
- 20 g voita
- ½ rkl suolaa
- ½ rkl kokonaisia mustapippureita
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 4 laakerinlehteä
- 1 rasia (79 g/125 g) anjovisfileitä
- 2 tl sitruunamehua tai väkiviinaetikkaa
- 2 rkl siirappia
- 2 piparkakkua
- 4 dl vettä
- Kastike
- 4 dl haudutuslientä
- 1 dl kuohukermaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- (suolaa)
- persiljasilppua
Valmistusohje
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
Kuori ja lohko sipulit.
Mausta paisti suolalla ja pippurilla joka puolelta. Sulata voi padassa tai laakeassa kattilassa. Ruskista paistia käännellen, kunnes kaikki pinnat ovat saaneet väriä.
Lisää pataan pippurit, sipulilohkot, kuoritut valkosipulin kynnet kokonaisina anjovisfileet liemineen, laakerinlehdet, sitruunamehu, siirappi ja piparkakut. Kaada päälle noin puolet vedestä ja lisää loput kypsennyksen aikana.
Anna paistin hautua kannen alla miedolla lämmöllä pari tuntia. Kääntele paistia välillä, ettei pinta kuivu. Kypsennä, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta.
Ota paisti padasta ja kääri folioon. Siivilöi keitinliemi ja suurusta kermaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Lisää vettä, jos keitinlientä ei ole tarpeeksi. Mausta suolalla tarvittaessa ja lisää kastikkeen pinnalle persiljasilppua. Tarjoa kastike viipaloidun paistin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

