
Lanttusupikkaat
Lanttusupikkaat
20 kappaletta
- Ainekset
- Kuoritaikina
- 4 dl ruisjauhoja + ruisjauhoja leivontaan
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl vettä
- suolaa
- Täyte
- 1 kg lanttua
- öljyä haudutukseen ja paiston jälkeiseen kastamiseen
- suolaa
- 1 rkl siirappia + 2 rkl vettä
Valmistusohje
Kuori lanttu ja leikkaa siivuiksi. Voitele kannellinen uunipata ja laita lanttupalat pataan. Sekoita ruokalusikallinen siirappia pariin lusikalliseen vettä ja kaada lanttupalojen päälle. Mausta suolalla.
Paista 175-asteisessa uunissa parisen tuntia, niin että lanttu ehtii kunnolla pehmetä ja mehevöityä.
Soseuta lanttu puunuijalla tai haarukalla karkeaksi soseeksi. Tarkista maku; sose saa olla tuntuvan suolaista.
Sekoita kuoren ainekset yhteen taikinaksi. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja leivo pitkiksi pötkylöiksi. Leikkaa kumpikin pötkylä kymmeneen osaan, pyörittele palloiksi. Älä päästä taikinapalloja kuivumaan vaan peitä liinalla ne, joita et parhaillaan käsittele.
Ajele taikinapalloista piirakkapulikan ja ruisjauhojen avulla pyöreitä ja ohuita, vain muutaman millin paksuisia kakkaroita, pyyhkäise tai harjaa ylimääräiset jauhot pois.
Nosta kakkaran toisen puoliskon päälle reilu ruokalusikallinen lanttusosetta. Jätä kuoren reunalle sentin verran tyhjää.
Käännä kuoren toinen reuna toisen päälle ja painele kiinni haarukalla.
Nosta supikkaat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa noin 10–15 minuuttia, varo etteivät ne pala. Kiehauta kattilassa vedellä reippaasti ohennettua öljyä tai vegaanista margariinia ja kasta supikkaat reikäkauhan avulla nesteeseen heti uunista ottamisen jälkeen.
Peitä supikkaat liinalla, anna jäähtyä syömälämpimiksi ja nauti!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






